CAT | CAST

Si algun ésser estimat es resisteix

 Quan convivim amb un ésser estimat que pateix una pèrdua auditiva però que rebutja usar audiòfons, som plenament concients de la importància que té per a ell repetir-li les paraules, parlar-li de forma clara, més alt o fer interpretacions del que altres persones diuen perquè pugui entendre el missatge. Quan fem això amb la millor intenció, no ens adonem que estem fomentant que la persona amb pèrdua auditiva no busqui ajuda. Aquests esforços ben intencionats són contraproduents per tal d´aconseguir que aquesta persona accedeixi a adaptar-se uns audiòfons.

 

Aquí expliquem perquè.


Si algú amb pèrdua auditiva a qui estimem es recolza en la nostra bona audició, fem molt difícil que entengui la necessitat de portar audiòfons? La nostra col.laboració ha de finalitzar perquè la persona amb pèrdua auditiva sigui conscient de la magnitud del seu problema.

 

Hi ha molta gent amb pèrdua auditiva que no arriba a ser mai del tot conscient dels errors de comunicació que pateix degut a que es recolza constantment en l´audició del seu familiar. De totes maneres, es necessita ben poc temps per adonar-se´n que sense l´ajuda d´aquest, els problemes de comunicació es repeteixen. Per tant, com a espòs o familiar de la persona amb pèrdua auditiva, li recomanem que busqui un tractament el més aviat possible. El seu objectiu és que el seu familiar tingui total autonomia en el seu dia a dia.Algunes anotacions pràctiques per a vostè:

 

  • Deixi de repetir

Expliqui al seu familiar o amic que a partir d´ara adopta una missió de “rescat auditiu” el que comporta fer-li entendre fins a on arriben els problemes de la seva pèrdua auditiva. Ha de deixar d'ajudar-ho, fent-li saber quantes vegades al dia necessita el seu suport.  En poc temps, el seu ser estimat s'adonarà de les vegades que vostè li repeteix això. A més s'adonarà de la dependència que té envers vostè. (Aquest suggeriment és només per a aquells sers estimats que es resisteixen a la idea de buscar ajuda).

 

  • Deixi de pujar el volum de la seva veu (quedant-se ronc)

Això estressa la seva laringe i les seves cordes vocals

 

  • Deixi de ser el missatger portant la càrrega de la comunicació

No li digui al seu ser estimat “Ell ha dit” i “Ella diu” quan és ell o ella les que ha de responsabilitzar-se de rebre la informació directament de la font.
 

  • No capti la conversa des d'altres habitacions com si això fos convenient

Això trenca el procés de comunicació.
 

  • Creï la necessitat de comprendre el telèfon

Això significa que vostè deixarà de ser l'intèrpret al telèfon. Permeti al seu ser estimat que fracassi perquè reconegui que necessita ajuda. D´aquesta manera vostè està promovent la seva motivació (a sentir) del seu ser estimat.

 

 

No esperi més. 
Realitzi al costat del seu familiar
el nostre test auditiu online.


Retardar la decisió, és una reacció natural, però posar remei a la pèrdua auditiva al més aviat possible és la millor manera de solucionar-la. Com més temps passi, més li costarà al seu cervell tornar a processar els sons de l'entorn, ja que els tindrà més oblidats. L'ús d´audiòfons i ajudes tècniques millorarà la seva comprensió en ambients sorollosos i impedirà el deteriorament de la seva capacitat d'interpretar els sons.

 

 

 

 

  

Audifons  Pack Bsic

Audifons  Pack 2

Audifons  Pack confort

Audifons  Pack Business

Audifons  Pack premium

test auditiu online

 

contacte | AVIS LEGAL | Segueix-nos a les xarxes socials 


Utilitzamos cookies para el compartir en redes sociales, analítica y guardar tus preferencias.