CAT | CAST

Anatomia del sistema auditiu

 


 

El sistema auditiu pot dividir-se en 5 parts que tenen diferents funcions: 

  1. Oïda externa
  2. Oïda mitjana

  3. Oïda interna
  4. Nervi acústic

  5. Vies auditives centrals

 

L'Oida - Audiopacks: Audiologia i Logopdia a Barcelona

 

Oïda Externa

L'oïda externa està constituïda pel pavelló o pinna i el conducte auditiu extern. El pavelló recull i condueix els sons dins del canal auditiu i permet saber si els sons vénen per davant o per darrere, de dalt o d'abaix. El canal auditiu transporta el so a l´oïda mitjana, és corbat en forma de “S”, i mesura uns 25 - 30 mm. Té dues parts diferenciades: una cartilaginosa i una òssia. La part cartilaginosa té cabells i glàndules que produeixen cera. La cera ajuda a lubricar la pell i retenir la brutícia.
 

Oïda Mitjana


El timpà (membrana timpànica) és una membrana situada a la part interna final del conducte auditiu. En aquesta part interna de la membrana timpànica hi ha un espai ple d'aire anomenat cavitat de l'oïda mitjana. Les vibracions de la membrana timpànica són transmeses a través del martell,l´enclusa i l´estrep, conjunt anomenat cadena oscicular. La base de l´estrep transmet les vibracions a l'oïda interna. A l'oïda mitjana també trobem la trompa d´eustaqui que es comunica amb l'espai nasofaringi.

 

Oïda Interna

L'oïda interna té dues divisions: una per sentir i l'altra per l'equilibri. La divisió auditiva està formada per la còclea i el nervi auditiu. La còclea té forma de cargol i una estructura òssia que conté l'òrgan sensorial anomenat òrgan de Corti. L'òrgan de Corti produeix missatgers químics quan les vibracions de l´estrep activen les seves petites cèl·lules ciliades (internes i externes). Aleshores aquestes exciten els nervis auditius que transporten el so al cervell.

 

Nervi acústic

El nervi acústic reuneix les fibres nervioses que condueixen al cervell l'excitació bioelèctrica de les cèl·lules ciliades que es troben a l'òrgan de Corti.

 

Vies Auditives Centrals

El sistema auditiu central és una complexa xarxa de camins cap al cervell. És responsable de la nostra habilitat de localització, de comprendre la parla en situacions sorolloses i altres sons complexos, incloent la percepció de la música.

 

Audifons  Pack Bsic

Audifons  Pack 2

Audifons  Pack confort

Audifons  Pack Business

Audifons  Pack premium

test auditiu online

 

contacte | AVIS LEGAL | Segueix-nos a les xarxes socials 


Utilitzamos cookies para el compartir en redes sociales, analítica y guardar tus preferencias.