CAT | CAST

Un o dos audiòfons?

 


 

Si vostè té una pèrdua d'audició en les dues oïdes (pèrdua auditiva binaural), llavors és un candidat perfecte per usar dos audiòfons. El seu audiòleg determinarà si l'adaptació de dos audiòfons millorarà o no la seva audició. De totes maneres, tingui present que vostè té l'última paraula.

És important que una persona que pateix una pèrdua auditiva pugui tenir l'oportunitat de provar l'experiència binaural (dos audiòfons) abans de prendre la decisió sobre quina és la millor solució possible a les seves dificultats de comunicació. Això és similar als problemes de refracció dels ulls. Ens semblaria impossible tractar únicament un ull i deixar a l'altre sense cap ajuda. És, per tant, una qüestió de lògica que una pèrdua auditiva binaural sigui tractada amb dos audiòfons.
                                   

 

 

Un o dos audifons?

 

 

Dos audiòfons proporcionen:

 

Millor comprensió de la paraula
Millorem l'escolta selectiva. Això significa que el seu cervell es pot focalitzar en la conversa que vol sentir. Les investigacions realitzades determinen que la gent que porta dos audiòfons habitualment entén millor que la gent que en porta només un.
 

Millor comprensió en grup i en situacions de soroll
En situacions de soroll, la millora de la intel·ligibilitat s'aconsegueix usant dos audiòfons.
 

Millor habilitat de saber d'on prové el so: això es diu localització.
En una reunió amb molta gent, per exemple, la localització li permet sentir des de quina direcció algú li està parlant. A més, millorar la localització ens ajuda a determinar des d'on prové el tràfic, o on estan jugant els nens. Amb una audició binaural, identificarà millor d'on arriben els sons en les diferents situacions quotidianes.
 

Millor qualitat de so
Quan escoltem música amb un equip estèreo, usem dos altaveus per obtenir el so més suau i amb millor qualitat sonora. Això es pot extrapolar als audiòfons. El nostre rang d'audició passa de 180º (portant un audiòfon), a 360º (usant els dos). Aquest augment de rang d'audició proporciona un millor sentit del balanç i de la qualitat dels sons.
 

Tons més suaus
Usant dos audiòfons, normalment es necessita menys volum que amb un. La necessitat de menor volum resulta en menor distorsió i millor reproducció dels sons amplificats.
 

Rang d'audició més ample
Una persona pot escoltar sons des de més distància amb dos audiòfons que amb un. Una veu que s'escolta a 15 metres amb una oïda, pot escoltar-se a 50 metres amb les dues.
 

Millor identificació dels sons
Sovint, amb un sol audiòfon, moltes veus i sons sonen desagradables. Amb dos audiòfons, els sons es distingeixen millor.
 

Mantenir les dues oïdes actives provoca un menor deteriorament en l'audició
La investigació ha determinat que quan s'usa un sol audiòfon, l'oïda no adaptada tendeix a disminuir la seva audició i comprensió. Clínicament es diu a això privació auditiva. Portant dos audiòfons mantenim les dues oïdes actives.
 

Escoltar és menys cansat i més plaent
La majoria dels usuaris de dos audiòfons reporten que l'escolta i la participació en converses és més plaent amb dos audiòfons que amb un. Això és a causa que no necessita forçar-se per sentir amb l'oïda millor. Gràcies a això l'audició binaural ens ajudarà a viure de forma més relaxada.
 

Sensació d'audició balancejada
Dues oïdes aporten una sensació balancejada de so, també conegut com a sensació d'estereofonia.
 

Més comfort amb els sons forts
Es toleren millor els sons forts.
 

Reducció el feedback i els xiulets
Amb l'establiment d'un control de volum, la possibilitat de tenir feedback es redueix.
 

Emmascarament d'acúfens
Aproximadament un 50 % de les persones que pateixen xiulets en les seves oïdes, reporten una millora quan usen els audiòfons. Si una persona que pateix acúfens porta únicament un audiòfon, seguirà escoltant els xiulets en l'oïda en el qual no porta l'audiòfon.
 

Preferències del consumidor
La gran majoria dels usuaris que tenen pèrdua auditiva en les dues oïdes, escullen dos audiòfons en lloc d'un, quan se'ls dóna l'oportunitat d'escoltar binauralment.
 

Satisfacció del consumidor
Diferents enquestes realitzades a persones que pateixen pèrdua auditiva en les dues oïdes, demostren que l'adaptació binaural aporta més satisfacció que quan s'usa un sol audiòfon. Les persones es senten més connectades al món, més segures de d'elles mateixes i més relaxades.
 

Lògicament, així com usem dos ulls per veure millor, necessitem dues oïdes sanes per escoltar millor.
Abans de decidir-se per usar un sol audiòfon provi d'usar dos. El seu Audioprotesista pot demostrar-li els avantatges de l'experiència binaural usant els auriculars (durant les proves realitzades en cabina), o usant els audiòfons durant el període de prova de l'adaptació. Vostè té la paraula.

Audifons  Pack Bsic

Audifons  Pack 2

Audifons  Pack confort

Audifons  Pack Business

Audifons  Pack premium

test auditiu online

 

contacte | AVIS LEGAL | Segueix-nos a les xarxes socials 


Utilitzamos cookies para el compartir en redes sociales, analítica y guardar tus preferencias.