CAT | CAST

 

 

El desenvolupament de la capacitat de comunicació

La còclea és l'òrgan sensorial de l'audició. Aconsegueix la seva grandària normal i permet als nens sentir a partir de la 20ª setmana de gestació. La majoria dels nens estan exposats al so del ventre de la seva mare i a altres veus, fins i tot abans de néixer.

Després del naixement, un nounat té una sensibilitat coclear semblant a la d'un adult, però els infants han d'aprendre a usar l'oïda per establir les bases de la comunicació.

Localització
Una de les aptituds auditives més senzilles i que s'adquireixen més primerencamnet  és la localització. És a dir, la capacitat de distingir on es troba la font d'un so. Com usem les dues oïdes (audició binaural), podem localitzar els sons amb gran precisió.

Com controlar la capacitat de localització de sons en els bebès
Per regla general, els nounats mouen o obren els ulls quan senten un soroll fort. Aquest fenomen es coneix amb el nom de reflex de sorpresa i pot ser induït per un so fort. Als cinc o sis mesos d'edat, vostè pot provar si el seu nen respon correctament a la localització produint sons suaus darrere o al costat d´ell mentre no el veu (asseguri's de trobar-se fora del camp visual del nen en fer el so). Un moviment de sonall o un murmuri faran que el nen giri el cap cap al lloc d'on prové el so. Si bé esperem que un nen «s'espanti» davant un soroll fort, molt més important és veure en quina forma respon als sons suaus (com la «s» en parlar).

Durant el primer any de vida, el seu nen posarà a punt les seves aptituds auditives i aprendrà a estar alerta i a dirigir la seva mirada cap a les fonts de so habituals en la llar, com el timbre de la porta o del telèfon, una porta que es tanca de cop, les veus d'altres nens jugant, una joguina musical o la paraula.

Audiòfons · Pack Bàsic

Audiòfons · Pack 2

Audiòfons · Pack confort

Audiòfons · Pack Business

Audiòfons · Pack premium

test auditiu online